Modelvliegevenement aan de Aalsedijk in Goirle

Op zondag 11 september organiseert Electromodelvliegclub Nieuwkerk aan de Aalsedijk in Goirle weer het jaarlijks terugkerende modelvliegevenement de Funrise Cup.

Het evenement bestaat uit 2 elementen; de wedstrijd om de Funrise Cup 2016 wisselbokaal én er worden demonstraties gegeven met een grote diversiteit aan modelvliegtuigen.

De Funrise Cup 2016 is een wedstrijd die gevlogen wordt door ca. 20 piloten.

In de 3 manches die er worden gevlogen, start er elke minuut één piloot. Precies 10 minuten later moet hij een doellanding maken en ook moet er bij elke manche een verrichting worden gevlogen. Dit zijn, zoveel mogelijk loopings draaien, een limbo onder een lint doorvliegen en tot slot een tempex paaltje omver vliegen. Dit alles wordt beloond met punten en de piloot die aan het einde van de dag de meeste punten heeft vergaart is de winnaar van de Funrise Cup wisselbokaal!

Een manche duurt ca. een uur en daartussen worden er demonstraties gegeven van elk een uur. De demonstraties worden gevlogen door enkele gastvliegers, maar het grootste deel wordt verzorgt door leden van onze vereniging. Er wordt demo gevlogen met grote en kleine elektro aangedreven zwevers, met motormodellen zoals boven en onderdekkers, dubbeldekkers enz. Uit enkele modellen zullen parachutes worden gegooid wat een prachtig gezicht zal geven op dit óók voor kinderen leuke evenement.

Ook met een professionele drone mét camera zal een demo verzorgd worden. Bij deze demo kunnen bezoekers d.m.v. een bril bekijken wat er rondom ons vliegveld vanaf grote hoogte zoal te zien is!

Kortom, het is de moeite waard om op 11 september een bezoekje te brengen aan de Aalsedijk  in Goirle!

De toegang is gratis en wij starten om 12.00 uur. Met de prijsuitreiking  om ca. 17.00 uur sluiten we het evenement af.

Bij slecht weer wordt het verplaatst naar zondag 25 september.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.