Verslag Funrise cup 2015

Zondag 31 augustus , Funrise Cup 2015.

IMG_0004

s’ Morgens om 7.30 uur, bakken met regen, zal het doorgaan?

Buienradar gaf aan dat het om ongeveer 8.00 uur droog zou zijn en dat het de hele dag niet meer zou gaan regenen! En het was zo, de temperatuur liep op tot meer als 30 graden Celsius!

 

Dus om 12.00 uur zijn we gestart  met de 1e manche van de Funrise Cup 2015!

IMG_0056Elke minuut startte er een vlieger en tussen minuut 4 en 5 moest er een bijzondere verrichten worden gedaan. Dit was in de 1e manche zoveel mogelijk loopings vliegen!

 

 

 

 

Na de 1e manche was het een heel uur demovliegen!  De 1e demo vlieger  was gastvlieger Ton Hurx. NIK_1718Hij vloog met een hexacopter (een drone met 6 motoren) met hieraan een camera.  Diverse toeschouwers konden via een videobril zien wat er vanuit deze hoogte te zien is.  Een leuke ervaring voor deze toeschouwers!

NIK_1685 NIK_1690 NIK_1689 NIK_1687 NIK_1686

 

Speciale attentie werd gevraagd voor het jongste lid van EMVC Nieuwkerk, Tim Bootsma (13 jaar!)
Hij gaf een puike demonstratie met zijn Multiplex Funcub en liet zien wat rollen en loopings maken is, gevolgd door een nette landing. Een groot applaus hiervoor van zijn beloning!

 

 

Daarna volgde er nog diverse demo’s van  enkele zwevers. Helaas verloor een van de piloten tijdens zijn demo de controle door een apparatuurstoring en lande in een boom.  Zwever in boomGelukkig kennen we een ervaren boomklimmer die het model vakkundig uit de boom heeft gehaald!Boomklimmer

Er kwam ook een modelvliegtuig  in de lucht dat 3 parachutisten boven ons veld kwam lossen! Uiteraard waren ook deze para’s ook modellen!

 

 

Na de 1e demo van ca. een uur kwamen de wedstrijdvliegers weer aan de beurt.

Zij startte hun 2e manche  met als bijzondere verrichting de limbo. Bij de limbo is het de bedoeling om met het model onder een lint door te vliegen wat tussen twee palen was gespannen. Zoals ook in de 1e manche, moest er in de 2e manche, precies op de 10e minuut geland worden op een ballon op het midden van het veld.Afstand meten

Hiermee kunnen de piloten punten verdienen om de Funrise Cup wisselbokaal te winnen!

Na de 2e manche werd er weer een uur volop demonstratie gevlogen, tot genot van al de aanwezige toeschouwers.

 

 

Tot slot werd manche 3 gevlogen met als extra verrichting het omver vliegen van een tempex paaltje! Dit is wel het moeilijkste onderdeel.

Om omstreeks 17.15 uur werd de wedstrijd beëindigd en werd alles klaar gemaakt voor de prijsuitreiking met een goed gevulde prijzentafel.

De 1e prijs werd gewonnen door onze Belgische vliegvriend  Marc Cuypers !1ste plaats funrise cup 2015

De 2e prijs werd gewonnen door  ons jeugdlid Tim Bootsma en de 3e prijs werd gewonnen Marc van de Ven, ook lid van EMVC Nieuwkerk.

We kunnen allen terug kijken op een gezellig dag met een vriendschappelijk en fijne  sfeer.

Op naar de Funrise Cup 2016 !!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.