25-jarig jubileum Elektromodelvliegclub Nieuwkerk Goirle

Jubileum Nieuwsflits #5: Demo pylon racen op schaal – Nog nooit vertoond in Goirle!

Pylon racen is vooral heel populair in de VS, met als bekendste evenement de Reno Air Races. Bij pylon racen vliegen 3 of 4 toestellen met hoge snelheid rondjes om 3 pylonen. Meestal wordt gevlogen met de wat meer klassieke propellervliegtuigen, zoals de bekende Spitfire. Dit filmpje geeft een heel aardige indruk hoe zoiets er uit ziet: https://www.youtube.com/watch?v=WPInL-YqK0U  

Tijdens ons jubileumevenement gaat Peet Doddema van MVC Almere ons een demonstratie voorschotelen van pylon racen op schaal. Dit is nog nooit vertoond in Goirle!

Bij model pylon racen staan de pylonen in een ongelijkzijdige driehoek op 180 meter resp. 40 meter van elkaar. Een volledige ronde is dus ruim 400 meter lang. Peet kan 10 rondes afleggen in ca. 1 minuut. Dat komt neer op een snelheid van bijna 300 km per uur! Het belooft dus een heel spektakel te worden!

 

Jubileum Nieuwsflits #6: Spectaculaire demo’s met helikopters !!

De laatste jaren wilde het ons maar niet lukken om tijdens onze Funrise Cup een demo met een modelhelikopter in ons programma te krijgen. Maar voor ons jubileumevenement hebben we er maar liefst 3 kunnen strikken!  Alle 3 de piloten zijn zeer ervaren en kunnen met hun heli de meest onwaarschijnlijke vliegbewegingen laten zien. Dat wordt dus smullen! Richard van Eeden vliegt met een Trex 700 van Align met een rotordiameter van 160 cm.

Guy Vanderschelden vliegt met een Sa342 Gazelle met een rotordiameter van 236 cm.

Nick Simoens vliegt met een Full Scale AH-1F Cobra met een rotordiameter van 180 cm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.