25-jarig jubileum Elektromodelvliegclub Nieuwkerk Goirle

Jubileum Nieuwsflits #7: Krijgen we ook modelzwevers te zien?

Ja natuurlijk! Bij onze club wordt normaal gesproken uitsluitend gevlogen met elektro aangedreven modelzweefvliegtuigen. En dus mogen deze zeker niet ontbreken tijdens ons jubileumevenement!!

Ons eigen lid Maarten Jacobs verzorgt een demonstratie met de Sharp Wind van Valenta. Een schitterend afgewerkte zwever met een spanwijdte van 340 cm die zeer sterk gebouwd is en daardoor uitermate geschikt is voor het vliegen in harde wind. Maarten kan er echter ook heel rustige thermiek vluchten mee maken.

Yuri van den Hooren van MVC Woerden gaat demovliegen met een ASW 22 van Bouwdismodel. Met een spanwijdte van 540 meter is dit het grootste modelvliegtuig dat tijdens ons evenement het luchtruim zal kiezen. De zwever is uitgerust met een propeller op een steun die uit de bovenkant van de romp omhoog kan worden geklapt.

 

 

Peter Claesen vliegt met de Blaster van Vladimir Models, een ultralichte DLG (discus launch glider) met een spanwijdte van 150 cm. Zoals de naam al zegt wordt dit model met de hand gelanceerd met een beweging die lijkt op discuswerpen, waarbij de piloot het model vasthoudt aan een pen of een greep die bevestigd is bij de  vleugeltip. Een ervaren DLG piloot kan zijn model wel tot 75 meter hoog werpen en daarna, dankzij het geringe gewicht en de perfecte vliegeigenschappen, zeer lange vluchten maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.