25-jarig jubileum Elektromodelvliegclub Nieuwkerk Goirle

Jubileum Nieuwsflits #8: Alle begin is moeilijk!

Wij willen onze toeschouwers graag laten kennismaken met alle facetten van de modelvliegsport. Dus ook met de uitdaging van het leren modelvliegen. Dat is nog niet zo simpel als het lijkt! Nieuwe leden worden opgeleid door ervaren instructeurs uit onze eigen vereniging. Afhankelijk van hoe vaak de leerling naar het veld komt én zijn aanleg voor het modelvliegen duurt deze opleiding enkele maanden tot ca. 1 jaar. Daarna doet de leerling examen. Tijdens dit examen moet de leerling laten zien dat hij zijn modelvliegtuig veilig kan laten starten en landen en dat hij het tijdens de vlucht goed onder controle heeft. Bij goed gevolg ontvangt hij het Modelvliegbrevet van de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart en mag hij voortaan zonder begeleiding vliegen.

Tijdens ons jubileumevenement geven instructeur Emanuel Stasser en leerling Finn Stevens van Radiovliegclub Brabant een demonstratie van een modelvliegles met een elektro aangedreven motorvliegtuig, de T28 Trojan. Hierbij hebben Emanuel en Finn beiden een zender in de handen. Deze zenders zijn onderling draadloos met elkaar verbonden. Finn kan het vliegtuig zelfstandig besturen, maar als het nodig is kan Emanuel de besturing op ieder gewenst moment met zijn eigen zender overnemen. Dit is een heel veilige en ontspannen manier van lesgeven.

Routebeschrijving naar jubileumevenement EMVC Nieuwkerk

Ons veld ligt aan de Aalsedijk (Nieuwkerk) te Goirle. De routebeschrijving is als volgt:

• Vanuit het noorden: Neem vanaf de A58 (Eindhoven-Breda) ter hoogte van Tilburg afrit 11 (Goirle). Neem bovenaan de afrit de N283 richting Poppel (B). Ga na 6 km bij de rotonde rechtsaf de onverharde weg in (Nieuwkerksbaantje). Volg vanaf hier de bordjes (zie onder).
  • Vanuit het zuiden: Neem vanuit Poppel de N12 richting Tilburg. Sla 1,5 km voorbij de grens bij de rotonde linksaf de onverharde weg in (Nieuwkerksbaantje). Volg vanaf hier de bordjes (zie onder).

Het laatste deel van de route naar ons veld is aangegeven met deze bordjes: