Bouwverslag Inside F5J van Hollein.

Dit is de bouwkit van de INSIDE F5J van Hollein. Het is een laser gesneden model en alle onderdelen zitten bij de kit!  Alleen nog een motor met propset, een regelaar, 8 servo’s en een accupakket kopen en je kunt starten.

Ik ben begonnen met het richting roer en daarna het hoogte roer.

En nu de romp, deze is wel érg smal!

Daarna de romp geschuurd en ook de neus op maak gemaakt t.o.v. de spinner.

 

Ook nog even kijken of de staartsectie past!

Ook de vleugels bouwen is hier een makkie! Alles past zo precies. Als je de bouwbeschrijving goed volgt kan er eigenlijk niets fout gaan.

  

Nu de servo ’s in de vleugels zitten kunnen we verder gaan met de motor en servo ’s in de romp te bouwen. In de romp zitten 2 dezelfde servo ’s als in de vleugel. Voor de motor heb ik de keuze gemaakt voor de  een  Turnigy type 2836-1000.  Het is een klein motortje met een 4 mm as! Dat vond ik wel prettig, is niet zo kwetsbaar! Voor de regelaar viel mijn keuze op de YEP-40A.  Na alles te hebben ingebouwd, de spinner set gepast en alles is nu klaar om te gaan foliën Zie onderstaande foto’s.

 

De romp is gefoliëd met Oracover parelmoer wit. Voor de vleugel heb ik gekozen voor  Oracover Light rood. De rolroeren en flaps heb ik voorzien van Oracover Carbon-Kevlar look folie! Zie hieronder het resultaat van deze combinatie.  Alles is nu klaar voor de 1e vlucht

 

Nadat de “6 kleppenvleugel”, het hoog/laag en links/recht volgens de gegevens waren afgesteld en de plussen en de minnen bij speed, welven en landkleppen evenzo, moest alleen de motorloop nog worden gecontroleerd! Nu alles OK is kon er worden gestart.

Na een licht zetje van de starter koos het model al na een paar seconden half gas, met daarna vol gas het luchtruim. Onder een hoek van ca. 60 – 70 graden, zonder naar links op rechts uit te wijken ging de Inside perfect omhoog. Dit gaf goede moed! Op een redelijke hoogte ( ca. 250 meter ) de 1e keer de motor uitgezet, gevolgd met direct een tik down erop. Zo, het zweven kon beginnen. Het eerste wat je merkt is dat dit model echt ontworpen is om te zweven, Wat een genot om met zo’n model te mogen vliegen. Perfect reageren op alle stuurbewegingen. De directe minder snelheid bij het welven van de 6 kleppen. Het ook goed reageren van de speedstand tegen een lichte wind in. Nu nog het landen. Na wat extra down te hebben gemixt was het landen van de Insite een eitje.

Dit model is na een paar vluchtjes al een van mijn lievelings modellen en zal veel, heel veel vluchturen gaan maken, dat weet ik zeker !!

Totaal gewicht: Met 3S1500 Mah cellen precies 1200 gram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.