Funrise Cup 2019

Funrise Cup 8 september 2019

Elektromodelvliegclub Nieuwkerk organiseert op zondagmiddag 8 september  van 12.00 u. tot 17.00 u. een vliegshow en vliegwedstrijden op vliegveld  ‘Mini-airport Nieuwkerk” aan de Aalsedijk in Goirle.

Hoogtepunt

Gedurende de middag kun je tevens getuige zijn van een fly-by van een Harvard van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht en een fly-by van een sleeptoestel met een zweefvliegtuig van de Vlaamse Zweefvlieg Academie

Wedstrijden

Modelvliegers uit Nederland en België gaan in drie manches uitmaken wie dit jaar de grote cup mee naar huis mag nemen.

De modelvliegtuigen worden met een elektromotor op hoogte gebracht. Nadat de motor is uitgezet wordt er een zweefvlucht gemaakt van 10 minuten. De vliegtuigen starten in een groep van ongeveer vijf, steeds 1 minuut na elkaar.

Tijdens de vlucht moeten bijzondere verrichtingen uitgevoerd worden. Tijdens de eerste manche bestaat de bijzondere verrichting tussen de 4e en 5e minuut uit het maken van zoveel mogelijk loopings. Tijdens de tweede manche wordt er onder een limbolint door gevlogen en tijdens de laatste moet er een tempexpaaltje kapot gevlogen worden. Tot slot moeten de vliegers steeds proberen precies op de 10e minuut hun vliegtuig op een landingsstip te landen.

Deelnemen

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor vliegers, die alsnog willen deelnemen aan de Funrise Cup. Je kunt je opgeven via info@emvcnieuwkerk.nl. Je kunt dan ook deelnemen aan onze barbecue na afloop.

Demonstraties

Tijdens de vliegshow laten verschillende piloten je van 14.00u. tot 16.00u. zien wat er met de verschillende modellen mogelijk is.

De demonstraties worden gevlogen door gastvliegers en leden van onze vereniging. Er wordt demo gevlogen met helikopters, grote en kleine elektro aangedreven zwevers, met motormodellen zoals boven- en onder-dekkers,

In deze tijd kun je dus ook genieten van de Fly-by’s met de Harvard en de sleper/zwever combinatie.

Je kunt je via info@emvcnieuwkerk.nl ook nog aanmelden als je zelf een demonstratie zou willen geven.

Verloting

Door loten te kopen ding je mee naar de prachtige prijs van een BALLONVAART, die beschikbaar wordt gesteld door Scholengemeenschap De Rooi Pannen.

De trekking zal na de demonstraties plaatsvinden en kan alleen gewonnen worden als je ook op dat moment aanwezig bent.

Bij slecht weer

Mocht het op 8 september te slecht weer zijn, dan wordt er uitgeweken naar zondag 15 september. Hier wordt dan tijdig publiciteit aan gegeven via onze website www.emvcnieuwkerk.nl. Hier kun je nog veel meer informatie vinden over onze vliegclub.

 

 

Een gedachte over “Funrise Cup 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.