Open dagen Elektromodelvliegclub Nieuwkerk

Modelvliegen: een geweldige hobby!

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende hobby die je het hele jaar door, weer of geen weer, kunt uitoefenen? Kom dan eens kennismaken met Elektromodelvliegclub Nieuwkerk te Goirle.

Wij zijn een vereniging van enthousiaste modelbouwers en -vliegers die zich volledig toeleggen op het bouwen van en vliegen met elektro aangedreven modelzweefvliegtuigen. Wij zijn in het bezit van een modelvliegveld gelegen in het prachtige buitengebied aan de Aalsedijk tussen Goirle en Poppel, pal tegen de Belgische grens.

Een modelzweefvliegtuig kun je kant-en-klaar kopen, maar ook helemaal zelf bouwen. Zo kun je het hele jaar door met je hobby bezig zijn: ‘s winters bouwen en ‘s zomers vliegen.

Zowel het bouwen als het vliegen kan behoorlijk uitdagend zijn. Bij het bouwen moet je secuur te werk gaan om te zorgen dat je model over de juiste aerodynamische eigenschappen beschikt en ook daadwerkelijk zal vliegen. Ook het vliegen zelf heb je niet zomaar onder de knie. Je moet constant rekening houden met de weersomstandigheden, de omgeving en andere modellen. Maar als je dan helemaal zelf een modelzweefvliegtuig hebt gebouwd en ook in staat bent om hier zelf mee te vliegen, dan is de voldoening groot. Zeker als je een dag treft met veel thermiek en je ziet dat je zwever ‘zomaar vanzelf’ steeds hoger klimt!

Lijkt het je leuk om eens te ervaren wat het is om modelvlieger te zijn? Dat kan! Dit voorjaar organiseert onze vereniging een aantal Open Dagen. Deze Open Dagen zullen in één week plaatsvinden op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond én op zaterdag en zondag overdag. Afhankelijk van de weersomstandigheden plannen wij de Open Dagen ergens tussen half mei en eind juni. De definitieve data stellen wij kort van te voren vast. Wij zullen de Open Dagen aankondigen op onze website, op onze Facebookpagina en via de regionale bladen en radiozenders.

Nieuwsgierig geworden? Stuur een mailtje naar info@emvcnieuwkerk.nl. Dan krijg je van ons een bericht zodra we weten wanneer de Open Dagen zullen plaatsvinden.

Je kunt ook op de hoogte blijven via onze website www.emvcnieuwkerk.nl en onze Facebook pagina emvcnieuwkerk.

Wil je niet wachten tot de Open Dagen? Geen probleem! Bij goed weer zijn we iedere zaterdagmiddag en iedere dinsdagavond te vinden op ons modelvliegveld aan de Aalsedijk te Goirle. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en wij zullen je dan met alle plezier meer vertellen over onze geweldige hobby!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.