Schoolproject Mill Hill Goirle

VERSLAG SCHOLENPROJECT 2018

Aanleiding

Tijdens ons 25-jarig jubileumevenement op 24 september 2017 hebben wij onder meer een bouwhoek voor kinderen ingericht. De belangstelling hiervoor was onverwacht groot. Dit heeft ons op het idee gebracht om in 2018 een project op te starten gericht op het enthousiasmeren van kinderen op de lagere en middelbare scholen in Goirle voor de modelvliegsport. Dit met als uiteindelijk doel om meer jeugdleden binnen onze vereniging te krijgen.

Lagere scholen

Wij hebben een gesprek gehad met Edu-Ley, de overkoepelende organisatie van 6 lagere scholen in Goirle. Vervolgens hebben we via Edu-Ley aan iedere aangesloten school een brief aangeboden, alsmede 10 informatieboekjes. In de brief hebben we ons project kort toegelicht en de scholen uitgenodigd om contact met ons op te nemen als zij interesse hadden in deelname aan het project. Helaas hebben wij tot nu toe van geen enkele school een reactie ontvangen.

Mill-Hillcollege

Bij het Mill-Hillcollege werd wél enthousiast gereageerd op ons initiatief. Dit heeft ertoe geleid dat we voor de 2 groepen van ‘TEAM-X’ (in totaal 60 leerlingen) een presentatie hebben gegeven over vliegen in het algemeen en modelbouwen en -vliegen in het bijzonder. Daarnaast hebben we voor ieder van de 2 groepen een bouwdag georganiseerd. Tijdens deze bouwdag hebben de kinderen in groepen van 10 de ‘Calimero’ van Höllein gebouwd. Tijdens de middagpauze is de groep naar ons veld gefietst waar ze de lunch hebben gebruikt, terwijl wij een modelvliegdemo hebben verzorgd. Ondanks de harde wind hebben enkele leerlingen toch even zelf mogen ervaren hoe het is om een modelzwever te besturen. De reacties van de leerlingen en leerkrachten waren erg positief!

Financieel

Wij hebben voor het project subsidie ontvangen van de Gemeente Goirle, alsmede een bijdrage van het Mill-Hillcollege. Daarnaast hebben we sponsorbijdragen ontvangen van de modelbouwspeciaalzaken Höllein (korting op de bouwdozen) en Ohracover (gratis folie).
Deze bijdragen hebben ons in staat gesteld om de benodigde kosten af te dekken, te weten de 6 bouwdozen en de bijkomende materialen zoals bouwbridges, lijm, activator, spelden etc.

 

 TOT SLOT

Helaas heeft het scholenproject (nog) geen nieuwe leden opgeleverd.

Desondanks hebben wij met heel veel plezier aan dit project meegewerkt!!

Sjef van den Bergh

Niek van Os

Piet Gelderblom

Rob Maree

 

    

Een gedachte over “Schoolproject Mill Hill Goirle

  1. Leuk dat er zoveel enthousiasme was. Dat er niet meteen nieuwe leden zijn gekomen was te verwachten. Als we dat willen zullen er meer van dit soort bouw middagen moeten komen.Misschien op de scholen zelf in het handenarbeidlokaal maandelijks een bouw middag of zo. De afstand van scholieren naar onze club is wat te groot om ineens zo’n sprong te maken denk ik. Jammer dat de basisscholen geen reactie gegeven hebben.
    Hartelijke groeten Ralph

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.